Ročník 2019 / Nominace

Kamil Mrva Architects

Přístavba rodinného domu na Kojetíně

Kancelář
Kamil Mrva Architects
Záhumenní 1358/30c, Kopřivnice
www.mrva.net
Autor
doc. Ing. arch. Kamil Mrva, Ph.D.
Spolupracovníci
Ing. arch. Václav Kocián, Radek Leskovjan (Interiéry), Ing. Tomáš Šenovský, Ing. Jaroslav Holub, Ing. Dan Petr (Zahrada)
Adresa
Kojetín u Nového Jičína
Zahájení projektu
2015
Dokončení realizace
2018
Popis projektu
Rodinný dům s ateliérem na Kojetíně, který jsme realizovali před více než deseti lety, se stal ikonou zdejšího regionu. Investor, náš kamarád, nás opět oslovil k pokračování projektu na Kojetíně. Zadáním bylo rozšířit současný objekt o dvě ložnice, koupelnu a šatnu. Nebylo jednoduché přemýšlet o přístavbě k objektu, kterého si nesmírně vážíme. Proto jsme se snažili zachovat původní rekonstrukci v co největší původnosti a přistavět do svahu jen nenápadnou stavbu se zelenou střechou, která se bude otevírat do atria, kde se odehrává život rodiny. Nová stavba zároveň opticky odděluje vstupní prostor na pozemek pomocí přístřešku pro automobily a také chrání historickou kamennou stěnu.
Mapa