Přihlášená díla 2019

IO Studio, s.r.o.

ERA finanční centrum Šantovka

Kancelář
IO Studio, s.r.o.
Opletalova 16, Praha 1, 110 00
www.iostudio.cz
Autor
Ing.arch. Luka Križek
Spoluautor
Ing. Radek Bláha
Adresa
Olomouc
Zahájení projektu
10/2013
Dokončení realizace
2014
Popis projektu
Úkolem bylo vytvořit moderní prostor se silnou firemní přítomností značky ERA a prostor s lidským rozměrem. Interiér je navržen v duchu výrazného odklonu od běžných bankovních poboček. Jedná se o originální koncept nabízející zákazníkovi vyspělý servis, nejmodernější technologie a zážitek z prostoru. Součástí úkolu bylo vytvořit flexibilní modulární interiér tak, aby ho bylo možné aplikovat v různých typech prostorů. Koncept pracuje se čtyřmi stěžejními interiérovými prvky. Atypicky navržené Corianové kusy nábytku a lamelové stěny vytvářejí nezaměnitelnou tvář poboček. Jsou doplněny dřevěnými židlemi TON a dřevěnými svítidly ARBO, které jsme pro HALLA v roce 2013 navrhli. Výtvarný koncept je postaven na přítomnosti přírodních materiálů a organických formách vychazejících z přírody. Barevně pracuje s přírodními barvami a firemní červenou. Prostor je organicky tvarován řešením lineárních stěn a vertikálních sloupů za pomocí přímkových ploch. Tyto přímky jsou vytvořeny z dřevěných hranolů/lamel 20x50mm a jejich směr a natočení udáva dynamiku prostoru. Vytvářejí iluzi, že celý prostor je zahalen do krajkového stuhy šité klientovi na míru. Hranůlek 20x50mm nám byl odpovědí na otázku, jak ekonomicky vyřešit tvarově složitý povrch organických stěn. Uspořádání pobočky je členěno tak, aby se zákazník pohyboval v prostoru naprosto intuitivně a samostatně. Pohyb zákazníka zachycuje lamelová dřevěná stěna, která prostor člení a vytváří přirozenou navigaci. Zákázníkům nabízíme celkem pět specializovaných zón, situovaných v prostoru chronologicky za sebou tak, jak jimi zákazník postupně prochází. Uspořádáním jednotlivých zon je bankéř vždy při ruce, ale zároveň díky optickým předělům lamelových vějířů a organické stuze, má klient i své soukromí. Pro tento interier byl navržen originální mobiliář v bilém provedení, abychom vytvořil odlehčený dojem a docílili iluze, že je vytvořen z papíru.
Mapa