Přihlášená díla 2019

IO Studio, s.r.o.

ERA finanční centrum OC Quadrio

Kancelář
IO Studio, s.r.o.
Opletalova 16, Praha 1, 110 00
www.iostudio.cz
Autor
Ing.arch. Luka Križek
Spoluautor
Ing. Radek Bláha
Adresa
Praha
Zahájení projektu
04/2014
Dokončení realizace
2014
Popis projektu
Úkolem bylo vytvořit prostor se silnou firemní přítomností a zároveń prostor, kde se člověk cítí příjemně. Interiér je navržen v duchu výrazného odklonu od běžných interiérů bankovních poboček. Pracujeme se čtyřmi stěžejními interiérovými prvky. Corianový atypicky navržený mobiliář a lamelové stěny vytváření novou nezaměnitelnou tvář poboček ERA. Jsou doplněny dřevěnými židlemi TON a dřevěnými svítidly ARBO Halla. Výtvarný koncept je postaven na přítomnosti přírodních materiálů a organických formách a proto působí prostor přirozeně, na klienta tak nic netlačí. Interiér barevně pracuje s přírodní béžovou a krémovou barvou dřeva doplněnou o barevné kontrasty vyplývající s firemní přítomnosti značky. Lamelové dubové stěny jsou ošetřeny krémově zabarvující lazůrou s ponechaným porem dřeva. Dřevěný nábytek a světla jsou řešeny v přírodní barvě. Na podlaze je použita tkaná krytina v krémové barvě. Prostor je organicky tvarován pomocí přímkových ploch. Tyto přímky jsou vytvořeny z drobných dřevěných hranolů a jejich směr a natočení udáva dynamiku prostoru. Jednoduchým a ekonomickým způsobem tak vznikl organicky tvarovaný prostor. Uspořádání pobočky je členěno tak, aby se zákazník pohyboval v prostoru intuitivně a samostatně. Pohyb zákazníka zachycuje lamelová stěna, která prostor člení. Tím vytváří přirozenou navigaci a klient je intuitivně veden. Zákázníkům nabízíme celkem pět specializovaných zón, situovaných v prostoru chronologicky za sebou tak, jak jimi zákazník postupně prochází. Boříme zaběhlý přístup, kdy bankéř sedí za přepážkou a mezi ním a klientem vzniká bariéra. Zvolili jsme bílé provedení, abychom vytvořil odlehčený dojem z nábytku a docílili iluze, že je vytvořen z papíru. V interieru jsou použita dřevěná světla ARBO, která jsme pro firmu HALLA sami navrhli.
Mapa