Nominované projekty 2018

Atelier RAW s.r.o.

Polyfunkční objekt Dorn

Kancelář
Atelier RAW s.r.o.
Domažlická 12, 612 00 Brno
www.raw.cz
Autoři
Doc.Ing.arch. Tomáš Rusín, Doc.Ing.arch. Ivan Wahla
Spolupracovníci
Ing.arch. Bořivoj Čapák, Ing.arch. Lukáš Vágner
Adresa
Brno
Zahájení projektu
05/2008
Dokončení realizace
2016
Popis projektu
Polyfunkční dům Dorn se nachází v jižní části městského centra v těsné blízkosti brněnského hlavního nádraží a nákupní galerie Vaňkovka. Dorn, jehož obklad z režných cihel navazuje na sousední budovu historické Vaňkovy strojírny i nového nákupního centra, je největší budova se zavěšeným cihelným pláštěm v České republice. Originální "štíhlé" tělo budovy není pouze formální kompozicí, nýbrž přináší příspěvek k racionálnímu řešení moderních kancelářských pracovišť. Úzká vnitřní dispozice totiž umožnila zřídit velkoprostorové kanceláře s dostatkem denního světla pro každého pracovníka. Přestože je budova je plně klimatizována a větrána, byl velký důraz kladen umožnění přirozeného větrání otevřením okna z důvodu zajištění celkové psychické pohody uživatelů.
Mapa