Ročník 2016 / Nominace

studio NEW WORK

Chata v Zadní Telnici

Kancelář
studio NEW WORK
Vranovská 102, Brno 614 00
www.newwork.cz
Autoři
MgA. Svatopluk Sládeček, Ing. arch. Lucie Surá
Adresa
telnice u ústí nad labem
Zahájení projektu
2011
Dokončení realizace
2014
Popis projektu
Stavební parcela se nachází v území obce Zadní Telnice, v lokalitě zastavěné rekreačními objekty. Na pozemku stála chatka, podzemní část byla zděná, částečně zapuštěná do terénu. Nadzemní podlaží a podkroví byly provedeny jako dřevostavba. Návrh vyšel z předpokladu, že stavba bude využívat suterénní část stávající rekreační chaty, čímž se sníží nutný objem zemních prací. Ve stávajícím suterénu jsou technické a skladovací prostory. V přízemí je hlavní obytný prostor s kuchyní a koupelnou s WC. O patro výš je vstup z horní příjezdové cesty, dvě ložnice a další toaleta. Ložnice jsou rozšířeny do horních prostor v šikmině střechy, kde jsou umístěny plochy na spaní. Navržená stavba je subtilní, převážně dřevěné konstrukce, zasazená do svahu a opatřená sedlovou střechou se štítem v jižním průčelí. Materiály pro povrchové úpravy jsou odolné, aby zajistily co nejvyšší životnost v náročném horském prostředí.
Mapa